Hypotheken

Hypotheeken

Wat is een hypotheek?

Een nieuw huis kopen brengt kosten met zich mee. Wie een nieuw huis wilt kopen, zal vrijwel altijd geld moeten lenen. Dit geleende geld noemen we een hypothecaire lening (Hypotheek).

Aldem Makelaardij streeft er naar om zijn klanten een passend en duidelijk advies te geven. Zodat u begrijpt wat uw mogelijkheden zijn en u zelf de juiste beslissing kunt maken voor welk hypotheek het beste bij u past.

Hypotheekvormen

Annuïteitenhypotheek

Het voordeel van een annuïteitenhypotheek is dat de netto maandlasten in het begin lager zijn dan bij een lineaire hypotheek. Gedurende de gehele looptijd betaalt u een vast je een vast bruto totaalbedrag. Met een deel van dit maandbedrag wordt de lening afgelost en het andere deel is rente.

In de beginjaren is het aflossingsdeel klein en het fiscaal aftrekbare rentedeel groot, vandaar de lage(re) netto maandlasten. Tijdens de looptijd ‘verschuift’ dit. Het aflossingsdeel wordt dan groter en het rentedeel kleiner. Het nadeel van een annuïteitenhypotheek is dus dat de netto maandlasten toenemen naarmate de looptijd van de hypotheek verstrijkt. Maar wellicht past dit gezien jouw toekomstige inkomensontwikkeling wel het beste bij je.

Een lineaire hypotheek lost u in gelijke delen af. Bij een looptijd van 360 maanden wordt iedere maan 1/360ste van de hypotheek afgelost. De bank berekent alleen rente over het niet afgeloste gedeelte. In het begin zijn uw lasten dus hoog, maar met het verstrijken van de jaren neemt uw rentelast af terwijl de aflossing op hetzelfde niveau blijft. Dus dalende lasten, ook als wordt rekening gehouden met het belastingvoordeel van de renteaftrek.

U betaalt alleen hypotheekrente en u lost niets af. Wel mag u tussentijd aflossen, als u een extraatje heeft. Aan het eind van de looptijd moet u de restschuld uit eigen middelen betalen, of een nieuwe hypotheek afsluiten. Als u lage lasten wilt hebben dan komt deze vorm voor u zeker in aanmerking, geheel of gedeeltelijk.

Wilt u ook geheel vrijblijvend een hypotheekadvies?

Benieuwd naar wat jouw huidige woning waard is?

Wij komen graag langs voor een gratis waardebepaling.