Taxatie nodig?

Wat is een taxatie?

Om te beginnen dient een taxatierapport voor het bieden van beter inzicht in de kwaliteit van het te taxeren object als zekerheidsstelling bij de financiering van een woning.

De taxatie is een objectieve waardebepaling van onroerend goed. Meestal is dit ten behoeve van de aanvraag van een hypothecaire lening. De geldverstrekker kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord verstrekt kan worden. Ook wordt het taxatierapport vaak gebruikt voor aan- of verkoopbeslissingen.

Bij de aankoop van een woning wordt veelal een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie, ook wel NHG. Voor de financiering van een hypotheek met NHG is een taxatierapport, dat verbonden is aan extra eisen, verplicht. Dit wordt een zogeheten ‘gevalideerd’ rapport genoemd.

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, ook wel NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten, van woningen, van aangesloten taxateurs. Tevens ziet dit instituut erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen wordt opgesteld. Alleen taxateurs die aan de strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Onze makelaars voldoen aan al deze eisen!

Waarom een taxateur?

Een taxateur kunt u raadplegen voor diverse doeleinden. Enkele voorbeelden hiervan

  • Afsluiten van een hypotheek
  • Herfinanciering
  • Aankoop van een woning

Het is belangrijk in acht te nemen met welk doel u de taxatie aanvraagt. Met deze achterliggende gedachte wordt de taxatie uitgevoerd.

Aldem Makelaardij taxeert conform de NWWI normen, ingevolge de normen van alle banken, alsmede de eisen van de Nationale Hypotheek Garantie(NHG).

Let op! Attenderend op de NWWI normen mag de makelaar van Aldem Makelaardij alleen taxeren in de stad Utrecht en tot 20 kilometers daarbuiten.

Wilt u ook geheel vrijblijvend een betrouwbaar en gevalideerd taxatierapport?