Hypotheken

Een nieuw huis breng kosten met zich mee. Wie een nieuw huis wil kopen, zal vrijwel altijd geld moeten lenen. Dit geleend geld noemen we hypothecaire lening(hypotheek).

Het verschil met een gewone lening is dat bij een hypothecaire lening het huis als onderpand voor de lening dient. Een geldverstrekker, meestal een bank of verzekeraar, leent je het geld om een huis te kopen. Deze lening moet aan het einde van de looptijd(maximaal 30 jaar) volledig afgelost zijn. Daarbij betaal je als vergoeding voor de lening een percentage aan rente over het geleende geld.

Aldem Makelaardij streeft er naar haar klanten, passend en duidelijk advies te geven. Opdat u begrijpt wat uw mogelijkheden zijn en u zelf de juiste beslissing kunt maken welke hypotheek het beste bij u past.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor een adviesgesprek, aarzelt u dan niet en neem contact met ons op.

Hypotheekvormen

Annuïteiten hypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u gedurende de gehele looptijd een vast bedrag, de annuïteit genoemd. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deelrente; in het begin vooral rente en aan het einde van de looptijd vooral aflossing. Omdat alleen de rente fiscaal aftrekbaar is, zijn de netto lasten in het begin veel lager dan aan het eind. Normaal gesproken wordt dit probleem gecompenseerd met de inflatie.

Lineaire hypotheek
Aflossingsvrije hypotheek
Beleggingshypotheek
Spaarhypotheek
Combi Personal Hypotheek